"Два лютих роки незламності"

 Вечір-спогад, присвячений другій річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну відбувся у бібліотеці-філії №3 с. Благодатне Нововолинської централізованої бібліотечної системи. 

На заході були присутні мешканці селища, рідні загиблих захисників, благодійники, діти-волонтери, переселенці. 



"730 днів і 8 років...про цю війну варто говорити, інакше "правду" розкажуть за нас - це зробить агресор", - наголосила завідувачка книгозбірні Іванна Білішук. 

Присутні пригадали хронологію подій першого дня вторгнення. Настоятель Свято-Михайлівського храму с. Біличі отець Василь відслужив панахиду за загиблими захисниками.  

Староста Олена Леоненко поділилася спогадами про те, як організовували прийом у громаді людей, що поспіхом покидали свої домівки на півдні, півночі і сході країни через обстріли.  Ті, у свою чергу, розповідали про життя в окупації і цінності, які доступні кожному українцеві на вільній землі. 

Ілюструючи спогади архівними світлинами, ведуча розповіла про волонтерів громади, присутні на заході благодійники мали можливість поділитися своїми історіями. 

Поіменно згадали кожного воїна-земляка, чи ї здоров'я та життя відібрала війна. 

У книгозбірні також діє книжкова виставка, присвячена російсько-українській війні. Література видана 2023 року за підтримки Українського інституту книги. Охочих ознайомитися запрошуємо до бібліотеки. 

Коментарі