Навчання з кібербезпеки для дітей - у бібліотеці

    Літо – пора відпочинку для школярів після довгого навчального року, пора розваг і забав, нових знайомств і подорожей. Попри те, що влітку для дітей маса доступних активностей, багато вільного часу вони все ж проводять у гаджетах. Як почуватися безпечно  у віртуальному світі, школярам розповіли у книгозбірні.

15 червня до бібліотеки-філії №3 смт. Благодатне Нововолинської ЦБС, що також функціонує як Хаб цифрової освіти, завітали діти організованого дозвілля Нововолинського ліцею №9.  Маленькі відвідувачі разом із завідувачкою бібліотеки Іванною Білішук освоїли гайд "Онлай-безпека для дітей" на платформі "Дія.Освіта".




У процесі навчання дізналися:

-        як ділитися інформацією онлайн;

-        розпізнавати погані повідомлення і фільтрувати незнайомців;

-        про безпеку та приватність пристроїв;

-        безпечний онлайн-геймінг та шопінг;

-        як підібрати надійний пароль;

-        про алгоритм дій при перегляді небажаної інформації;

-        кібербулінг і де шукати підтримку;

Аби перевірити отримані знання на практиці, діти пограли гру про кібербезпеку Spoofy. Допомагаючи людям, герої гри збирали нагороди та шукали деталі до зламаної кібермашини. Пройшовши місію, усі отримали сектифікати кібергероїв.




Захід відбувся у рамках проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти, який здійснюється ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія» (https://www.undp.org/uk/ukraine/projects/digital-inclusive-accessible-support-digitalisation-public-services-ukraine-dia-support-project), що реалізується зафінансування Швеції, та Міністерства цифрової трансформації України.

Зазначимо, що бібліотеки є ключовими партнерами проєкту «Дія. Цифрова освіта» у роботі з підвищення цифрової грамотності українців.

 

Коментарі