Мова:у бібліотеці Благодатного відбувся кінопоказ



"Твоя мова - твоя перемога" - захід під такою назвою відбувся у бібліотеці-філії 3 смт. Благодатне з нагоди Міжнародного дня рідної мови. У рамках кіноклубу Docudays UA відвідувачам продемонстрували документальний фільм режисера Сергія Лисенка "Мова". 


За сюжетом, активісти організовують безкоштовні курси для всіх охочихх на сході та півдні країни,де багато людей не володіють українською, також організовують мовні курси, влаштовують книжкові ярмарки. Літня слухачка курсів каже:"Хочу вивчити українську, щоб ніхто більше не здумав мене "захищати"".


Опісля кінопоказу глядачі, серед яких мешканці селища та внутрішньо переміщені особи, україномовні та російськомовні, обговорили разом із модераторкою Іванною Білішук важливість мовного питання, розібрали законодавство у цій сфері та розкрили поняття національної та мовної ідентичності. 

Серед учасників заходу відбулася жвава дискусія, глядачі висловлювали свої думки з приводу того, чому у нашій державі досі багато російськомовних громадян. 
У ролі експертки-філологині виступила учителька української мови та літератури ліцею 9 Катерина Шамринська, яка поділилася особистим досвідом роботи з дітьми, зокрема, ВПО, розповіла, яким чином прищеплює своїм вихованцям любов до українського слова. 

Коментарі